Pengikut Saya

Tuesday, June 23, 2009

Aduhai Ovenku







Semalam kerja agak kelam kabut skit + kepala yg mcm bling...bling...tanya lain jawab lain..cari lain jumpa lain..klu aku sorang jerk tak per..nie meja sebelah aku pun sama..bling..bling..agaknya nak dh nak closing kot..muhehehhe..

Tengahari dapat lak email pasal bonus....yehaaaaaaaa...syukur alhamdulilah..

Kul 4.30pm perut aku dah kelaparan...korek sana..korek sini...sah tak dre benda yg leh alas perut aku kat opis nie...huhuhuh...tahan jerk arr..Ngam-ngam kul 5.30pm aku dh tgg punch card bunyi..hehhehehe...lapoooo + takut jem..

Kul 6pm sampai ngam-ngam depan nursery..Iman dh terlompat-lompat tengok aku..Masuk jerk keta..ayah iman ajak gi makan..lapo katanya..alhamdulilah..perut mmg dh lapo nie + malas nak masak..muheheheheh...

Balik smpi rumah ngam2x kul 7pm..terus aku tuju ke dapur keluarkan butter..ingat nak wat pastry untuk cheese tart..sementara tgg cair tu..aku settle kerja dapur seskit..lepas mandi + sembahyang..mula ler projerk aku..memula blur-blur gak..asal eik..macam ada satu step tinggal..sms Kak Siti..ohhh..kena masuk peti sejuk daaaa...

So dlm kul 9pm start arr proses wat pastry...huhuhuhuhuhu..maklum ler baru..terkial-kial gak..penyudahnya kul 12.30am baru siap..Terus bakar..fisrt bakar..dh mmg rezeki si boboy (monyet tok ayah) rentung daaa..padahal aku ikut suhu 180c 10 minit..

Tengok dh macam tu..Aku turunkn suhu ke 160c 10minit..dia still rentung lagi…huwaaaaaaaaaaa…walaupun tak seteruk yg first aku masih tak puas hati..la nie aku bakar..aku tunggu depan oven..so kali ke 3 nampak cantik skit..Bila nampak mcm nak masak tu terus aku matikan oven...tapi disebabkan mata aku dh ngantuk..aku tinggal jerk pastry tu dalam oven..

Pagi nie bangun..sesiap mandi…sekali intai alamakkkkkkkk..sudah tuko kaler daaaaaa…try satu..hmm..still ok lagi rasanya..tak per rupa jerk gelap skit..karang dh paipkan cheese confrim ayah iman aku tak kisah rupanya pastry yg gelap tu..muhehehehhehehe

Dalam keta pagi tadi..aku membebel gak pasal oven tu kat hubby..huhuhuhuhu…geram + sedih..takut sbb oven semangat aku nak wat bis kuih raya terbantut..huhuhuhu…Nampak gayanya kena arr keluar oven lama tu utk wat sample hujung minggu nie..huwaaaaaaaaaaaaa

1 comments:

Batrisyia delights cake said...

hahahaha..pist time akk ngok base cistat yg itam legam cam ni..sah lin..ko kena sambar gak oven yg ok sket..baru cntik..kastemer tngk pn..terliur..

Tuesday, June 23, 2009

Aduhai Ovenku

Posted by Umi Irdina at 12:21 PM






Semalam kerja agak kelam kabut skit + kepala yg mcm bling...bling...tanya lain jawab lain..cari lain jumpa lain..klu aku sorang jerk tak per..nie meja sebelah aku pun sama..bling..bling..agaknya nak dh nak closing kot..muhehehhe..

Tengahari dapat lak email pasal bonus....yehaaaaaaaa...syukur alhamdulilah..

Kul 4.30pm perut aku dah kelaparan...korek sana..korek sini...sah tak dre benda yg leh alas perut aku kat opis nie...huhuhuh...tahan jerk arr..Ngam-ngam kul 5.30pm aku dh tgg punch card bunyi..hehhehehe...lapoooo + takut jem..

Kul 6pm sampai ngam-ngam depan nursery..Iman dh terlompat-lompat tengok aku..Masuk jerk keta..ayah iman ajak gi makan..lapo katanya..alhamdulilah..perut mmg dh lapo nie + malas nak masak..muheheheheh...

Balik smpi rumah ngam2x kul 7pm..terus aku tuju ke dapur keluarkan butter..ingat nak wat pastry untuk cheese tart..sementara tgg cair tu..aku settle kerja dapur seskit..lepas mandi + sembahyang..mula ler projerk aku..memula blur-blur gak..asal eik..macam ada satu step tinggal..sms Kak Siti..ohhh..kena masuk peti sejuk daaaa...

So dlm kul 9pm start arr proses wat pastry...huhuhuhuhuhu..maklum ler baru..terkial-kial gak..penyudahnya kul 12.30am baru siap..Terus bakar..fisrt bakar..dh mmg rezeki si boboy (monyet tok ayah) rentung daaa..padahal aku ikut suhu 180c 10 minit..

Tengok dh macam tu..Aku turunkn suhu ke 160c 10minit..dia still rentung lagi…huwaaaaaaaaaaa…walaupun tak seteruk yg first aku masih tak puas hati..la nie aku bakar..aku tunggu depan oven..so kali ke 3 nampak cantik skit..Bila nampak mcm nak masak tu terus aku matikan oven...tapi disebabkan mata aku dh ngantuk..aku tinggal jerk pastry tu dalam oven..

Pagi nie bangun..sesiap mandi…sekali intai alamakkkkkkkk..sudah tuko kaler daaaaaa…try satu..hmm..still ok lagi rasanya..tak per rupa jerk gelap skit..karang dh paipkan cheese confrim ayah iman aku tak kisah rupanya pastry yg gelap tu..muhehehehhehehe

Dalam keta pagi tadi..aku membebel gak pasal oven tu kat hubby..huhuhuhuhu…geram + sedih..takut sbb oven semangat aku nak wat bis kuih raya terbantut..huhuhuhu…Nampak gayanya kena arr keluar oven lama tu utk wat sample hujung minggu nie..huwaaaaaaaaaaaaa

1 comments on "Aduhai Ovenku"

Batrisyia delights cake on June 25, 2009 at 9:14 AM said...

hahahaha..pist time akk ngok base cistat yg itam legam cam ni..sah lin..ko kena sambar gak oven yg ok sket..baru cntik..kastemer tngk pn..terliur..