Pengikut Saya

Tuesday, October 27, 2009

Coklat Berulat...
















Salam..

Lama tak berupdate..Kerja menimbun..Office yg tengah haru biru disebabkan bos yg pilih kasih....Memacam hal yg timbun lepas cuti raya nie..Huhuhuuh..Mood aku nak berkongsi cerita dlm blog pun tak timbul2x lepas raya..Nape entah penyakit M lepas raya nie makin kuat..
Hmm..Nak cerita pasal coklat..Coklat tu aku beli tempohari kat Econsave skudai..Yg teringin sangat nak coklat tu pun anak dara aku tu..Ikut aku tak mau dah..Muak dah..So sbb tak mau Iman merajuk panjang..aku beli gak coklat tu..Yg pilih Iman..so tak leh tuka yg lain takut dia hilang selera..
Balik drp Econsave aku singah tapau bubur ayam utk Iman..Iman dh terlampau excited nak makan coklat kaler-kaler sampai tak mau turun daripada keta..Masa tengah menunggu bubur siap..Aku dengar Iman panggil..'Umi..Ada ulattt" Aku ingat ulat bantak busuk dia..So ignore jerk..Siap tapau terus masuk keta..Belum langkah kaki masuk keta terpandang coklat bersepah dibuang..Terus aku membebel tengok coklat yg membazir tu..Erk..Sekali ayah Iman kata..Coklat tu berulat lah...Ya allah..Terkejut aku..Memula tak caya...so bila sampai rumah..cepat-cepat aku buka coklat tu..
Bila buka kertas..tengok ada keluar kumbang kecik..Bila buka kertas aluminum tu..tengok coklat tu mcm dah bersarang..dan tetiba melompat keluar ulat-ulat kecik..uwekkkkkkkkk...nasib anak aku tak makan lagi..Huhuhuh
Dah macam tu..aku ajak ayah Iman di pulang balik..Tapi ayah iman tak mau..Siap dia kata..dah tak der rezeki..aku terpaksa diam jerk bila dia dah kata macam tu..Tapi aku terus snap photo coklat tu..Lepas ambik gambar..ayah iman terus buang coklat tu..huhuhuh..Dalam hati nie still geram lagi jadinya aku kutip balik coklat tu senyap-senyap..Esok aku nak wat komplen kat Econsave..
Nextday..Sampai je opis..perkara pertama aku wat download photo coklat..Pastu terus cari contact no..Dalam kul 10am..aku call econsave wat komplen..Tapi econsave kata tak boleh wat apa-apa sbb dia hanya penjual tapi dia kata dia akan panjangkan komplen aku pada pembekal..
Petang tu pihak pembekal call kata nak beri ganti rugi dgn replace coklat yg lebih mahal lagi..Tapi terus terang aku kata..tekak aku dah loya nak makan coklat lebih-lebih lagi coklat keluaran kilang dia..Heheheheh
Dan sekarang masih lagi menungu lagi keputusan tentang ganti rugi yg pihak kilang nak berikan..Hmmm..So pada korang..Berhati-hati kalau nak beli coklat...huhuhuh..

Thursday, October 22, 2009









-Will update-

Happy Birthday Iman






Salam..


Alhamdulilah..3/10/2009 cukup umur Nur Iman Irdina 4tahun..Besar dah permata hati aku nie..Macam tak sangka yg umur dia dah 4tahun..Kalau tengok manja dia..gedik dia..pertuturan dia..memang tak sangka 4tahun..Rasanya macam baby-baby lagi..Muhehehehhe..


Memula ingat nak wat sendiri kek birthday Iman..Tapi masih blm ada confident lagi..so ode jerk..Kek Birthday tu aku tempah kat sifu aku..Kak Ct..Memula ingat nak kek edible image Dora..tapi boleh kehabisan stock pulak..Penyudahnya ambik gambar Mickey & friend..


Untuk tahun nie ku mmg nekad beg goodies Iman aku nak wat sendiri..Tak der lagi makanan ringan..Memula nak kasi Fancy Cookies & Muffin..Tapi ada accident kelakar so tukar menu..Just bagi muffin coklat, muffin pisang & air kotak..Alhamdulilah siap jugak akhirnya..Penat tapi puas..


Isnin tu aku mmg ambik cuti..Yelah saja cuti coz nak sama-sama Iman sambut Birthday dgn kawan-kawan kat nursery..Iman pun ceria jerk..Yg kelakarnya time potong cake tu..Iman langsung tak senyum...semacam jerk muka..nape tah..malu kot..yg pasti dia makan kek sampai 4kali tambah..sedap arr kek mak kak cha katanya...


Semoga permata hati aku nie dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki dan diterang hatinya..Amin..



Tiba-tiba sayu lak hati nie...






Tuesday, October 27, 2009

Coklat Berulat...

Posted by Umi Irdina at 12:29 PM 0 comments Links to this post















Salam..

Lama tak berupdate..Kerja menimbun..Office yg tengah haru biru disebabkan bos yg pilih kasih....Memacam hal yg timbun lepas cuti raya nie..Huhuhuuh..Mood aku nak berkongsi cerita dlm blog pun tak timbul2x lepas raya..Nape entah penyakit M lepas raya nie makin kuat..
Hmm..Nak cerita pasal coklat..Coklat tu aku beli tempohari kat Econsave skudai..Yg teringin sangat nak coklat tu pun anak dara aku tu..Ikut aku tak mau dah..Muak dah..So sbb tak mau Iman merajuk panjang..aku beli gak coklat tu..Yg pilih Iman..so tak leh tuka yg lain takut dia hilang selera..
Balik drp Econsave aku singah tapau bubur ayam utk Iman..Iman dh terlampau excited nak makan coklat kaler-kaler sampai tak mau turun daripada keta..Masa tengah menunggu bubur siap..Aku dengar Iman panggil..'Umi..Ada ulattt" Aku ingat ulat bantak busuk dia..So ignore jerk..Siap tapau terus masuk keta..Belum langkah kaki masuk keta terpandang coklat bersepah dibuang..Terus aku membebel tengok coklat yg membazir tu..Erk..Sekali ayah Iman kata..Coklat tu berulat lah...Ya allah..Terkejut aku..Memula tak caya...so bila sampai rumah..cepat-cepat aku buka coklat tu..
Bila buka kertas..tengok ada keluar kumbang kecik..Bila buka kertas aluminum tu..tengok coklat tu mcm dah bersarang..dan tetiba melompat keluar ulat-ulat kecik..uwekkkkkkkkk...nasib anak aku tak makan lagi..Huhuhuh
Dah macam tu..aku ajak ayah Iman di pulang balik..Tapi ayah iman tak mau..Siap dia kata..dah tak der rezeki..aku terpaksa diam jerk bila dia dah kata macam tu..Tapi aku terus snap photo coklat tu..Lepas ambik gambar..ayah iman terus buang coklat tu..huhuhuh..Dalam hati nie still geram lagi jadinya aku kutip balik coklat tu senyap-senyap..Esok aku nak wat komplen kat Econsave..
Nextday..Sampai je opis..perkara pertama aku wat download photo coklat..Pastu terus cari contact no..Dalam kul 10am..aku call econsave wat komplen..Tapi econsave kata tak boleh wat apa-apa sbb dia hanya penjual tapi dia kata dia akan panjangkan komplen aku pada pembekal..
Petang tu pihak pembekal call kata nak beri ganti rugi dgn replace coklat yg lebih mahal lagi..Tapi terus terang aku kata..tekak aku dah loya nak makan coklat lebih-lebih lagi coklat keluaran kilang dia..Heheheheh
Dan sekarang masih lagi menungu lagi keputusan tentang ganti rugi yg pihak kilang nak berikan..Hmmm..So pada korang..Berhati-hati kalau nak beli coklat...huhuhuh..

Thursday, October 22, 2009

Posted by Umi Irdina at 1:48 PM 0 comments Links to this post








-Will update-

Happy Birthday Iman

Posted by Umi Irdina at 12:09 PM 0 comments Links to this post





Salam..


Alhamdulilah..3/10/2009 cukup umur Nur Iman Irdina 4tahun..Besar dah permata hati aku nie..Macam tak sangka yg umur dia dah 4tahun..Kalau tengok manja dia..gedik dia..pertuturan dia..memang tak sangka 4tahun..Rasanya macam baby-baby lagi..Muhehehehhe..


Memula ingat nak wat sendiri kek birthday Iman..Tapi masih blm ada confident lagi..so ode jerk..Kek Birthday tu aku tempah kat sifu aku..Kak Ct..Memula ingat nak kek edible image Dora..tapi boleh kehabisan stock pulak..Penyudahnya ambik gambar Mickey & friend..


Untuk tahun nie ku mmg nekad beg goodies Iman aku nak wat sendiri..Tak der lagi makanan ringan..Memula nak kasi Fancy Cookies & Muffin..Tapi ada accident kelakar so tukar menu..Just bagi muffin coklat, muffin pisang & air kotak..Alhamdulilah siap jugak akhirnya..Penat tapi puas..


Isnin tu aku mmg ambik cuti..Yelah saja cuti coz nak sama-sama Iman sambut Birthday dgn kawan-kawan kat nursery..Iman pun ceria jerk..Yg kelakarnya time potong cake tu..Iman langsung tak senyum...semacam jerk muka..nape tah..malu kot..yg pasti dia makan kek sampai 4kali tambah..sedap arr kek mak kak cha katanya...


Semoga permata hati aku nie dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki dan diterang hatinya..Amin..



Tiba-tiba sayu lak hati nie...