Pengikut Saya

Monday, August 24, 2009

Tak sihat????

Salam...

Alhamdulilah..Hari mula start berkerja semula setelah 3hari bercuti..Apa pun masa cuti aku kali nie aku penuhi dgn acara bersantai-santai jerk..Langsung tak kemana-mana..Nak balik ke Benut sambut awal puasa pun mood tak der..Bukan mood takde pasal tak mau puasa tau..Mood tak der pasal badan yg masih lagi tak berapa sihat..

Sekarang nie bab mabuk yg datang waktu tengahari hilang dah..Yg muncul la nie sakit kat area pinggang ke punggung..Seingat aku..aku sakit mcm nie waktu pregnant iman..Sakit kat punggung tu aku tanggung sampai 9bln..Sampaikan klu baring then nak pusing terpaksa mintak tolong Naza..Sakitnya allah jerk yg tahu..Pernah check dgn doktor..Kata doktor tu mungkin effect masa aku pernah jatuh dulu..huhuhuu

La nie sakit tu datang balik..tapi kena belah kiri lak..Iman dulu sebelah kanan jerk...Hmm..dah try wat test tapi negatif lagi..Huhuhuhuhu..Sedih tau..Iman lak Sabtu lepas bila tengok carton Dora Explorace tu dapat twin baby sibuk merengek kat Naza nak baby..Yg kelakonya time tu juga dia suruh aku keluarkan baby tu..Hehehhehe..Kelakar + Kesian..

Mana taknya...Iman dah 4thn..Besar dah anak dara aku tu..Masih lagi main sengsorang..kawan nak borak pun tak der..Tu yg bila time cuti..aku dgn naza arr jadi kawan dia..main sorok-sorok lah..main tembak-tembak lah..Tapi bila layan dia main macam tu terasa lak macam bebudak balik..Hahahhahaha..

Apa pun la nie masih lagi tengah menahan sakit..Hmmm..Period pain ke

Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan...

Salam....

Alahai blog..lama tak berupdate..Sekadar menjengah jerk..Mana entah hilangnya mood nak bercerita..Minggu yg agak sibuk + badan yg tak berapa sihat..Nape tah lepas jerk jarum jam tunjuk 1.30pm..tanda-tanda kurang sihat datang..Angin kus-kus ke angin ehem-ehem..Hati dah meronta-ronta nak wat urine test tapi bila pikir balik takut kecewa lagi...huhuhuhuuh

Hari nie masuk hari ke empat aku mcm mabuk kepayang lepas lunch hour..huhuhuuhuh..Nak ajak ayah iman gi beli urine test pun aku dh malas..Bukan apa..bila dh beli tu..memasing muka penuh mengharap..tapi bila dpt keputusan negatif nampak kat muka ayah iman seakan kecewa skit..Tu salah satu sebab aku dh malas nak gi beli urine..

Huhuhuhu..Jam dh kul 1.30pm..mabuk dh datang..apa pun SALAM RAMADHAN semua..

Friday, August 7, 2009

Jumaat Ceria




Salam Jumaat..


Alhamdulilah pagi nie sampai ke opis dgn cerianyaaaaaaaaa...Hehhehehehe..Erk..Nape..Entah yerks..Mungkin perjalanan ke opis pagi nie agak lengang..Bebas drp kesesakan mcm selalu..Atau ari nie last kerja bg minggu nie..hehehehhe



Pagi nie bekal ke opis Muffin pisang..Lebihan santapan malam tadi..Kononnya nk kongsi dgn kawan meja sebelah..Tapi E/L pulak dia ari nie..so aku agih-agihkan sorang satu kat opis..


Semalam tekak nie tak tau nak makan apa untuk buka puasa..Dh sampai kedai terpandangkan pisang baru tetiba teringin nak makan kek pisang..muhehehhehe..So sambar arr pisang..


Baru sampai jerk depan rumah..Dh ada org datang hantar tv yg uda beli..Disebabkan tuan punya tv balik kg so aku dgn naza ler yg terkial-kial uruskan..Tengok jam masa dh suntuk..aku biarkan Naza yg settlekan..Terus berdesup masuk dapur..Capai rice cooker..Terpandang lebihan cendawan..Hmm..Apa nak masak eik..Hmm..Nasi goreng kampung cukup ler..Leka masak..

Tak terpikir pun nak pasang radio..Siap masak..pandang jam..Haaaaaaaaaaaaa...7.30pm..Dh terbabas abis nie..cecepat capai cawan minum air utk buka puasa..Fuhhhh..Lega dan nyamannya tekak nie..


Ceduk nasi untuk berbuka pun aku dh tak pandang kiri-kanan..Ajak Naza join makan..Dia kata lepas isyak..So makan dulu..Tak leh tunggu..Bukan sbb lapo sangat..Tapi sbb pikir jap lagi nak wat projerk kek pisang..Karang lambat lagi lambat arr aku lelap..Bila dh terlambat lelap..Harus karang tersedar kul berapa lak nak gi keje..Muheheheheheh


Lepas siap adun..Terpikir lak..Kan sedap wat muffin eik..Adunan pun lebih kurang adunan muffin..Terus capai cup muffin..Sudukan adunan..Ada ler 15 cup aku pakai..Lebihnya tuang dlm loyang..Muhehehehehe..(Kemalasan dh mula mai)..Sementara tunggu muffin + kek masak..Berdesup siapkan baju iman + kemas dapur..Aku klu dh duduk depan tv harus terus tak bangun dh..So sebelum mata leka tengok tv baik cecepat wat...


Ngam-ngam muffin masak..aku pun siap dh settle segala bab kemas mengemas..Cecepat keluarkan muffin..Sambung bakar kek yg blm masak..Tengah panas-panas tu gak aku ngap..Nyum..nyumm..rasa yg cukup watkan aku puas...Sebelum aku offer kat Naza dgn Iman yg dh bergolek kat atas katil tu cecepat aku snap gambar..muheheheheh


Settle bab gambar baru ler aku offer kat Naza & Iman..Tukang komen kata..pasnie klu wat lebihkan lagi pisang..hehhehehe..Tapi tadi pun letak pisang banyak gak..lebih 200gram aku bubuh..


Pagi nie bekalkan Iman 5pcs muffin..Aku dgn Naza bawak kek..Nie baru jap tadi sms masuk drp cikgu Iman..Sorang lagi tukang komen tak bertauliah aku..5 stars untuk muffin pisang Umi Iman katanya..Alhamdulilah..Jap lagi boleh ler promote kat satu lagi blog..Jemput jamu mata semuaaaaaa...

Thursday, August 6, 2009

Terapi Pernafasan Utk Sakit Kepala & Keletihan

Sedikit Info..


Kita memiliki hidung berlubang disebelah kiri dan disebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas ? Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bedanya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas ) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin ).

-Jika sakit kepala , cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit , sakit kepala akan sembuh .

-Jika anda merasa lelah , tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan . Lakukan bolak-balik . Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga amat panas , lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin .

-Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri , sehingga hatinya mudah sekali dingin . Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan , sehingga mudah sekali marah . (Women breathe mainly with their left nostril, so they get calm down easily. Men breathe mostly with their right nostril, so they get angry easily). -

Apakah anda pernah memperhatikan pada saat bangun, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat , anda akan merasa sangat lelah . Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas , anda akan merasa segar kembali dengan cepat.

Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak , tetapi efeknya akan lebih berkesan jika diterapkan kepada orang dewasa .

Saya biasanya merasakan sakit kepala , dan rasanya nyeri . Kemudian saya berubat ke doktor dan beliau bercanda : "Anda akan sembuh jika berumah tangga !" Doktor itu tidak bicara kosong. Apa yang dia sampaikan disokong dengan teori dan bukti. Selama itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya makan ubat , tetapi tidak dapat sembuh .

Pada suatu malam. saya duduk bermeditasi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri . Dalam kurang dari satu minggu , sakit kepala saya sembuh . Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang , sakit kepala saya tidak berulang lagi . (One night as I sat down to medidate, I closed my right nostril and breathed with my left nostril. In less than a week, it seemed that my headache problem had left me! I continued doing it for about a month and since then there was no recurrence of headache in me) . -

Ini adalah pengalaman saya sendiri . Saya beritahukan hal ini kepada orang lain, jika sakit kepala, cubalah cara tersebut, sebab sangat efektif buat saya. Banyak orang lain telah mencubanya dan berhasil . Ini adalah terapi alami, tidak seperti makan ubat dalam jangka panjang yang memungkinkan ada efek sampingnya. Jadi kenapa anda tidak mencobanya ?

Dengan mempraktikkan terapi pernafasan ini secara benar (menarik dan mengeluarkan nafas), kondisi tubuh anda akan sangat releks.

Aku yg hangin

Salam...

Alhamdulilah termaklub gak hajat nak puasa ari..hehehhehehe..Alhamdulilah badan still segar lagi walaupun dh setengah hari..Hehehhehehe

Semalam kerja opis aku settle sesambil memain..bukan 100% tumpu pada kerja...Padahal fikiran entah kemana melayang..Semalam berakhirnya mogok a.k.a geram melampau kat ayah iman..hehehhe...tu pun aku yg kibar bendera putih ajak berdamai..penat lak muncung mulut berhari-hari nie..

Hujung minggu lepas aku balik umah MIL..ada kenduri doa selamat+ sambut puasa..Jumaat bertolak balik dan Isnin balik ke JB semua..

Tak tau nak report macamana waktu kat sana..Apa pun masa otw balik ke pahang tu..aku terserempak dgn accident moto..Yg aku paling hangin bila yg melanggar tu boleh lari..Nasib baik ada kereta yg kejar..Masa nampak budak tu terbang siap berpusing dgn moto tu..aku menjerit...Tapi tak tau nak kata apa..sblm accident tu..masa nampak moto dgn keta tu..terus terdetik dlm hati..ada lak yg kena sambar keta budak moto nie..tup-tup betul..

Aku suruh Naza berhenti keta ke tepi...Tengok muka Naza dh pucat semacam..Aku cecepat turun..Naza suruh aku duduk jerk dlm keta..Tapi aku terus lompat gak turun..aku pegang nadi dia..Alhamdulilah hidup lagi hamba allah nie..Ada keta berhenti ketepi..Sesama nak tolong..Tapi tak berani nak terlentangkan hamba allah nie sbb nampak tengkuk dia dah macam bengkak..Dlm pada tu tak sorang pun yg nak call ambulan..aku suruh Naza call..Dok sibuk kata tak der top up..Sekali hangin aku naik..Oitttttt..call emergancy tak yah credit daaaa..

Aku call 112..Sambung ke emergancy..Sekali tak tau apa nama tempat tu daaa..Dlm sibuk tanya nama tempat..Nampak budak tu dh sedar..Naza terus cecepat tolong terlentangkan..Tak lama tu sampai keta yg langgar..Sekali aku pandang..Ya Allah..perempuan..Bertudung lagi..Tapi mana pergi simpati dia????.. Aku rasa klu tak der yg kejar keta pompuan tu..Sure dia dh cabut kemana..Dia patah balik pun coz yg org yg kejar keta dia drive bawa dia ke situ..Muka mcm tak der rasa bersalah langsung..Siap sengih mcm kerang busuk..Aku yg dh mcm hilang sabar tengok muka dia..Just bagi isyarat tangan..Erk..Isyarat apa...Rahsia...Muheheheheheh

Dlm pada kecoh-kecoh tu..tak lama sampai satu hilux..terus angkat budak tu nak bawa ke hospital..Lagipun nampaknya budak tu dh sedar..so orang ramai pun berani ler angkat..Nasib ler hospital dekat..Operator 112 pun call aku balik..tanya mcmana keadaan..Still nak ambulan ke..Tapi sbb dh ada yg bawa so cancel pangil ambulan..

Hmm..Aku nie orangnya mmg agak brutal skit..muhehehhehe..bukan ler brutal apa..senang kata perwatakan aku agak kasar skit...Aku jenis yg tak pandai cakap lemah lembut mcm setengah perempuan yg lain..Nape yerk...Hehhehehe..dedulu pernah gak try nak jadi lemah lembut..Tapi fail..tu dulu pun sbb bercinta..muhehehehhe...

Erk..sambung lagiiiiiiiiiiiii

Tuesday, August 4, 2009

Zero Mood

Salam..

Alahai..Mood yg tak berapa baik..Tapi still happy-happy lagi kat opis..entahler...kecewa + sedih...Apa pun kena redha..Mungkin bukan rezeki aku..

Arghhhhhhh..Apa pun hujung minggu lepas...Jadual padat giler..Mana taknya..Travel balik ke pahang....

-Cite accident depan mata..Langar lari oooo
-Cite babi hutan yg aku sangka tapir..
-Cite kenduri doa selamat...

Insyallah akan diupdate bila mood dh ok..hmmmmm

Monday, August 24, 2009

Tak sihat????

Posted by Umi Irdina at 12:08 PM 0 comments Links to this post
Salam...

Alhamdulilah..Hari mula start berkerja semula setelah 3hari bercuti..Apa pun masa cuti aku kali nie aku penuhi dgn acara bersantai-santai jerk..Langsung tak kemana-mana..Nak balik ke Benut sambut awal puasa pun mood tak der..Bukan mood takde pasal tak mau puasa tau..Mood tak der pasal badan yg masih lagi tak berapa sihat..

Sekarang nie bab mabuk yg datang waktu tengahari hilang dah..Yg muncul la nie sakit kat area pinggang ke punggung..Seingat aku..aku sakit mcm nie waktu pregnant iman..Sakit kat punggung tu aku tanggung sampai 9bln..Sampaikan klu baring then nak pusing terpaksa mintak tolong Naza..Sakitnya allah jerk yg tahu..Pernah check dgn doktor..Kata doktor tu mungkin effect masa aku pernah jatuh dulu..huhuhuu

La nie sakit tu datang balik..tapi kena belah kiri lak..Iman dulu sebelah kanan jerk...Hmm..dah try wat test tapi negatif lagi..Huhuhuhuhu..Sedih tau..Iman lak Sabtu lepas bila tengok carton Dora Explorace tu dapat twin baby sibuk merengek kat Naza nak baby..Yg kelakonya time tu juga dia suruh aku keluarkan baby tu..Hehehhehe..Kelakar + Kesian..

Mana taknya...Iman dah 4thn..Besar dah anak dara aku tu..Masih lagi main sengsorang..kawan nak borak pun tak der..Tu yg bila time cuti..aku dgn naza arr jadi kawan dia..main sorok-sorok lah..main tembak-tembak lah..Tapi bila layan dia main macam tu terasa lak macam bebudak balik..Hahahhahaha..

Apa pun la nie masih lagi tengah menahan sakit..Hmmm..Period pain ke

Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan...

Posted by Umi Irdina at 12:20 PM 0 comments Links to this post
Salam....

Alahai blog..lama tak berupdate..Sekadar menjengah jerk..Mana entah hilangnya mood nak bercerita..Minggu yg agak sibuk + badan yg tak berapa sihat..Nape tah lepas jerk jarum jam tunjuk 1.30pm..tanda-tanda kurang sihat datang..Angin kus-kus ke angin ehem-ehem..Hati dah meronta-ronta nak wat urine test tapi bila pikir balik takut kecewa lagi...huhuhuhuuh

Hari nie masuk hari ke empat aku mcm mabuk kepayang lepas lunch hour..huhuhuuhuh..Nak ajak ayah iman gi beli urine test pun aku dh malas..Bukan apa..bila dh beli tu..memasing muka penuh mengharap..tapi bila dpt keputusan negatif nampak kat muka ayah iman seakan kecewa skit..Tu salah satu sebab aku dh malas nak gi beli urine..

Huhuhuhu..Jam dh kul 1.30pm..mabuk dh datang..apa pun SALAM RAMADHAN semua..

Friday, August 7, 2009

Jumaat Ceria

Posted by Umi Irdina at 11:48 AM 0 comments Links to this post



Salam Jumaat..


Alhamdulilah pagi nie sampai ke opis dgn cerianyaaaaaaaaa...Hehhehehehe..Erk..Nape..Entah yerks..Mungkin perjalanan ke opis pagi nie agak lengang..Bebas drp kesesakan mcm selalu..Atau ari nie last kerja bg minggu nie..hehehehhe



Pagi nie bekal ke opis Muffin pisang..Lebihan santapan malam tadi..Kononnya nk kongsi dgn kawan meja sebelah..Tapi E/L pulak dia ari nie..so aku agih-agihkan sorang satu kat opis..


Semalam tekak nie tak tau nak makan apa untuk buka puasa..Dh sampai kedai terpandangkan pisang baru tetiba teringin nak makan kek pisang..muhehehhehe..So sambar arr pisang..


Baru sampai jerk depan rumah..Dh ada org datang hantar tv yg uda beli..Disebabkan tuan punya tv balik kg so aku dgn naza ler yg terkial-kial uruskan..Tengok jam masa dh suntuk..aku biarkan Naza yg settlekan..Terus berdesup masuk dapur..Capai rice cooker..Terpandang lebihan cendawan..Hmm..Apa nak masak eik..Hmm..Nasi goreng kampung cukup ler..Leka masak..

Tak terpikir pun nak pasang radio..Siap masak..pandang jam..Haaaaaaaaaaaaa...7.30pm..Dh terbabas abis nie..cecepat capai cawan minum air utk buka puasa..Fuhhhh..Lega dan nyamannya tekak nie..


Ceduk nasi untuk berbuka pun aku dh tak pandang kiri-kanan..Ajak Naza join makan..Dia kata lepas isyak..So makan dulu..Tak leh tunggu..Bukan sbb lapo sangat..Tapi sbb pikir jap lagi nak wat projerk kek pisang..Karang lambat lagi lambat arr aku lelap..Bila dh terlambat lelap..Harus karang tersedar kul berapa lak nak gi keje..Muheheheheheh


Lepas siap adun..Terpikir lak..Kan sedap wat muffin eik..Adunan pun lebih kurang adunan muffin..Terus capai cup muffin..Sudukan adunan..Ada ler 15 cup aku pakai..Lebihnya tuang dlm loyang..Muhehehehehe..(Kemalasan dh mula mai)..Sementara tunggu muffin + kek masak..Berdesup siapkan baju iman + kemas dapur..Aku klu dh duduk depan tv harus terus tak bangun dh..So sebelum mata leka tengok tv baik cecepat wat...


Ngam-ngam muffin masak..aku pun siap dh settle segala bab kemas mengemas..Cecepat keluarkan muffin..Sambung bakar kek yg blm masak..Tengah panas-panas tu gak aku ngap..Nyum..nyumm..rasa yg cukup watkan aku puas...Sebelum aku offer kat Naza dgn Iman yg dh bergolek kat atas katil tu cecepat aku snap gambar..muheheheheh


Settle bab gambar baru ler aku offer kat Naza & Iman..Tukang komen kata..pasnie klu wat lebihkan lagi pisang..hehhehehe..Tapi tadi pun letak pisang banyak gak..lebih 200gram aku bubuh..


Pagi nie bekalkan Iman 5pcs muffin..Aku dgn Naza bawak kek..Nie baru jap tadi sms masuk drp cikgu Iman..Sorang lagi tukang komen tak bertauliah aku..5 stars untuk muffin pisang Umi Iman katanya..Alhamdulilah..Jap lagi boleh ler promote kat satu lagi blog..Jemput jamu mata semuaaaaaa...

Thursday, August 6, 2009

Terapi Pernafasan Utk Sakit Kepala & Keletihan

Posted by Umi Irdina at 1:17 PM 0 comments Links to this post
Sedikit Info..


Kita memiliki hidung berlubang disebelah kiri dan disebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas ? Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bedanya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas ) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin ).

-Jika sakit kepala , cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit , sakit kepala akan sembuh .

-Jika anda merasa lelah , tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan . Lakukan bolak-balik . Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga amat panas , lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin .

-Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri , sehingga hatinya mudah sekali dingin . Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan , sehingga mudah sekali marah . (Women breathe mainly with their left nostril, so they get calm down easily. Men breathe mostly with their right nostril, so they get angry easily). -

Apakah anda pernah memperhatikan pada saat bangun, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat , anda akan merasa sangat lelah . Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas , anda akan merasa segar kembali dengan cepat.

Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak , tetapi efeknya akan lebih berkesan jika diterapkan kepada orang dewasa .

Saya biasanya merasakan sakit kepala , dan rasanya nyeri . Kemudian saya berubat ke doktor dan beliau bercanda : "Anda akan sembuh jika berumah tangga !" Doktor itu tidak bicara kosong. Apa yang dia sampaikan disokong dengan teori dan bukti. Selama itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya makan ubat , tetapi tidak dapat sembuh .

Pada suatu malam. saya duduk bermeditasi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri . Dalam kurang dari satu minggu , sakit kepala saya sembuh . Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang , sakit kepala saya tidak berulang lagi . (One night as I sat down to medidate, I closed my right nostril and breathed with my left nostril. In less than a week, it seemed that my headache problem had left me! I continued doing it for about a month and since then there was no recurrence of headache in me) . -

Ini adalah pengalaman saya sendiri . Saya beritahukan hal ini kepada orang lain, jika sakit kepala, cubalah cara tersebut, sebab sangat efektif buat saya. Banyak orang lain telah mencubanya dan berhasil . Ini adalah terapi alami, tidak seperti makan ubat dalam jangka panjang yang memungkinkan ada efek sampingnya. Jadi kenapa anda tidak mencobanya ?

Dengan mempraktikkan terapi pernafasan ini secara benar (menarik dan mengeluarkan nafas), kondisi tubuh anda akan sangat releks.

Aku yg hangin

Posted by Umi Irdina at 12:03 PM 0 comments Links to this post
Salam...

Alhamdulilah termaklub gak hajat nak puasa ari..hehehhehehe..Alhamdulilah badan still segar lagi walaupun dh setengah hari..Hehehhehehe

Semalam kerja opis aku settle sesambil memain..bukan 100% tumpu pada kerja...Padahal fikiran entah kemana melayang..Semalam berakhirnya mogok a.k.a geram melampau kat ayah iman..hehehhe...tu pun aku yg kibar bendera putih ajak berdamai..penat lak muncung mulut berhari-hari nie..

Hujung minggu lepas aku balik umah MIL..ada kenduri doa selamat+ sambut puasa..Jumaat bertolak balik dan Isnin balik ke JB semua..

Tak tau nak report macamana waktu kat sana..Apa pun masa otw balik ke pahang tu..aku terserempak dgn accident moto..Yg aku paling hangin bila yg melanggar tu boleh lari..Nasib baik ada kereta yg kejar..Masa nampak budak tu terbang siap berpusing dgn moto tu..aku menjerit...Tapi tak tau nak kata apa..sblm accident tu..masa nampak moto dgn keta tu..terus terdetik dlm hati..ada lak yg kena sambar keta budak moto nie..tup-tup betul..

Aku suruh Naza berhenti keta ke tepi...Tengok muka Naza dh pucat semacam..Aku cecepat turun..Naza suruh aku duduk jerk dlm keta..Tapi aku terus lompat gak turun..aku pegang nadi dia..Alhamdulilah hidup lagi hamba allah nie..Ada keta berhenti ketepi..Sesama nak tolong..Tapi tak berani nak terlentangkan hamba allah nie sbb nampak tengkuk dia dah macam bengkak..Dlm pada tu tak sorang pun yg nak call ambulan..aku suruh Naza call..Dok sibuk kata tak der top up..Sekali hangin aku naik..Oitttttt..call emergancy tak yah credit daaaa..

Aku call 112..Sambung ke emergancy..Sekali tak tau apa nama tempat tu daaa..Dlm sibuk tanya nama tempat..Nampak budak tu dh sedar..Naza terus cecepat tolong terlentangkan..Tak lama tu sampai keta yg langgar..Sekali aku pandang..Ya Allah..perempuan..Bertudung lagi..Tapi mana pergi simpati dia????.. Aku rasa klu tak der yg kejar keta pompuan tu..Sure dia dh cabut kemana..Dia patah balik pun coz yg org yg kejar keta dia drive bawa dia ke situ..Muka mcm tak der rasa bersalah langsung..Siap sengih mcm kerang busuk..Aku yg dh mcm hilang sabar tengok muka dia..Just bagi isyarat tangan..Erk..Isyarat apa...Rahsia...Muheheheheheh

Dlm pada kecoh-kecoh tu..tak lama sampai satu hilux..terus angkat budak tu nak bawa ke hospital..Lagipun nampaknya budak tu dh sedar..so orang ramai pun berani ler angkat..Nasib ler hospital dekat..Operator 112 pun call aku balik..tanya mcmana keadaan..Still nak ambulan ke..Tapi sbb dh ada yg bawa so cancel pangil ambulan..

Hmm..Aku nie orangnya mmg agak brutal skit..muhehehhehe..bukan ler brutal apa..senang kata perwatakan aku agak kasar skit...Aku jenis yg tak pandai cakap lemah lembut mcm setengah perempuan yg lain..Nape yerk...Hehhehehe..dedulu pernah gak try nak jadi lemah lembut..Tapi fail..tu dulu pun sbb bercinta..muhehehehhe...

Erk..sambung lagiiiiiiiiiiiii

Tuesday, August 4, 2009

Zero Mood

Posted by Umi Irdina at 1:37 PM 0 comments Links to this post
Salam..

Alahai..Mood yg tak berapa baik..Tapi still happy-happy lagi kat opis..entahler...kecewa + sedih...Apa pun kena redha..Mungkin bukan rezeki aku..

Arghhhhhhh..Apa pun hujung minggu lepas...Jadual padat giler..Mana taknya..Travel balik ke pahang....

-Cite accident depan mata..Langar lari oooo
-Cite babi hutan yg aku sangka tapir..
-Cite kenduri doa selamat...

Insyallah akan diupdate bila mood dh ok..hmmmmm