Pengikut Saya

Tuesday, June 16, 2009

Kelas Lagi..








Salam...

Hari nie aku cuti..hohohoho..Anual Leave..Tapi rasanya dh kena potong gaji kot..cuti dah abis..Apa pun cuti hari nie cuti timba ilmu..muheheheh...kira tak rugi arr walaupun aku kena potong gaji..

Pukul 8.30am aku hantar iman ke nursery..siap tanya dia nak sarapan apa..sbb takut mood dia tak mau gi sekolah mai balik..tak per arr..sanggup aku pusing jauh skit sbb tak mau dia meragam bila sampai nursery..

lepas anto iman..ingatkan sampai rumah boleh ler sarapan sambil bersantai..masa angkat handbag baru perasan yg botol susu anak dara tertinggal dalam keta..huhuhuhuh...kelam kabut gak aku..yelah jam dh kul 9.15am..mana nak potong kuku yg dh panjang nie..mana nak iron baju..mana nak sarapan..jauh lak tu nak gi nursery..mau 15minit baru sampai..masuk rumah kelam kabut..sarapan pun main telan tak sempat kunyah..muheheheh...

Sampai nursey kul 9.45am..sms zakiah tanya dh sampai ke depan econsave..nasib lum sampai..so aku mmg tekan minyak abis takut zakiah sampai dulu..kesian anak dara tu karang kena tunggu aku sengsorang kat bus stop..

Nagm-ngam aku sampai depan econsave kul 10am..Zakiah tak sampai lagi..fuhhhhh..legaaaaa..dlm 5minit gitu dia sampai..Alhamdulilah...terus gerak ke rumah Kak Siti..Sampai tepat kul 10.15am..Kelas terus start tanpa banyak kerenah..

Apa pun mmg happy kelas ari nie..mcm senang jerk belajar arinie masuk kepala aku..wat muffin..wat cheese tart,fruit tart & brownies..Mungkin sbb aku dh kenal zakiah..kira ada member arr nak usik..nak gelak-gelak..nak kutuk-kutuk kalau salah wat..muheheheheh..Yg pelik siap kak siti watkan kitaorang makan tengahari nie..muheheheh..kenyang kek lain..kenyang nasi lain..

Kelas abis ngam-ngam 3.30..terus ajak zakiah gi borong barang kuih kat c-siang..Sebelum ke C-Siang aku singgah ambik Iman..Sampai C-Siang aku lebih layan kerenah Iman yg terlampau excited tengok patung untuk letak kat kek..Zakiah banyak gak membeli..Aku..Muhehehe..Biasa arr..Mungkin hujung minggu nie start arr projerk sample biskut raya ku..Mana ler tau ada permintaan..

Aku pun la nie dok pikir..nak apply cuti sebulan tanpa gaji..tapi apa reason aku nak kasi eik..Bos bulat aku pun sah-sah mesti payah nak kasi..apa pun hati nie kuat nak apply cuti sebulan..Mana ler tau rezeki aku banyak untuk tempahan biskut & kek..

Harap-harap apa yg aku dh plan nie akan menjadi..Firts step..kena pikir apa reason aku nak apply cuti eik..Muehhehehehehe

1 comments:

Batrisyia delights cake said...

nape pelik..mmg siap makan la dik nun..

Tuesday, June 16, 2009

Kelas Lagi..

Posted by Umi Irdina at 12:01 PM







Salam...

Hari nie aku cuti..hohohoho..Anual Leave..Tapi rasanya dh kena potong gaji kot..cuti dah abis..Apa pun cuti hari nie cuti timba ilmu..muheheheh...kira tak rugi arr walaupun aku kena potong gaji..

Pukul 8.30am aku hantar iman ke nursery..siap tanya dia nak sarapan apa..sbb takut mood dia tak mau gi sekolah mai balik..tak per arr..sanggup aku pusing jauh skit sbb tak mau dia meragam bila sampai nursery..

lepas anto iman..ingatkan sampai rumah boleh ler sarapan sambil bersantai..masa angkat handbag baru perasan yg botol susu anak dara tertinggal dalam keta..huhuhuhuh...kelam kabut gak aku..yelah jam dh kul 9.15am..mana nak potong kuku yg dh panjang nie..mana nak iron baju..mana nak sarapan..jauh lak tu nak gi nursery..mau 15minit baru sampai..masuk rumah kelam kabut..sarapan pun main telan tak sempat kunyah..muheheheh...

Sampai nursey kul 9.45am..sms zakiah tanya dh sampai ke depan econsave..nasib lum sampai..so aku mmg tekan minyak abis takut zakiah sampai dulu..kesian anak dara tu karang kena tunggu aku sengsorang kat bus stop..

Nagm-ngam aku sampai depan econsave kul 10am..Zakiah tak sampai lagi..fuhhhhh..legaaaaa..dlm 5minit gitu dia sampai..Alhamdulilah...terus gerak ke rumah Kak Siti..Sampai tepat kul 10.15am..Kelas terus start tanpa banyak kerenah..

Apa pun mmg happy kelas ari nie..mcm senang jerk belajar arinie masuk kepala aku..wat muffin..wat cheese tart,fruit tart & brownies..Mungkin sbb aku dh kenal zakiah..kira ada member arr nak usik..nak gelak-gelak..nak kutuk-kutuk kalau salah wat..muheheheheh..Yg pelik siap kak siti watkan kitaorang makan tengahari nie..muheheheh..kenyang kek lain..kenyang nasi lain..

Kelas abis ngam-ngam 3.30..terus ajak zakiah gi borong barang kuih kat c-siang..Sebelum ke C-Siang aku singgah ambik Iman..Sampai C-Siang aku lebih layan kerenah Iman yg terlampau excited tengok patung untuk letak kat kek..Zakiah banyak gak membeli..Aku..Muhehehe..Biasa arr..Mungkin hujung minggu nie start arr projerk sample biskut raya ku..Mana ler tau ada permintaan..

Aku pun la nie dok pikir..nak apply cuti sebulan tanpa gaji..tapi apa reason aku nak kasi eik..Bos bulat aku pun sah-sah mesti payah nak kasi..apa pun hati nie kuat nak apply cuti sebulan..Mana ler tau rezeki aku banyak untuk tempahan biskut & kek..

Harap-harap apa yg aku dh plan nie akan menjadi..Firts step..kena pikir apa reason aku nak apply cuti eik..Muehhehehehehe

1 comments on "Kelas Lagi.."

Batrisyia delights cake on June 22, 2009 at 1:22 PM said...

nape pelik..mmg siap makan la dik nun..