Pengikut Saya

Monday, July 27, 2009

Sample Biskut Raya?????




Salam...



Alhamdulilah..hari nie ke opis still ceria walaupun jari-jemari aku agak letih skit..muhehehhe..letih melayan biskut tart gulung..muhehhehehe..Apapun aku lebih rela letih jari drp letih satu badan..hahhahaha



Sabtu..

Rest day..pepagi lagi aku dh keluarkan butter drp peti ais..Hajatnya lepas Naza gi opis + iman dh siap mandi boleh ler aku start sample biskut raya aku..Ngam-ngam Naza keluar..intan payung aku dh bangun..Nampak muka aku terus mintak nasi..Lor pulak..Penat jerk ummi wat meggi goreng sayang oiii..Nasib ler buah hati aku nie makan pujuk..Layan jerk dia meggi goreng sampai bertambah 2 pingan..



Dalam kul 10am..anak dara aku ngadu sakit perut lagi..Hmm..dia mmg drp malam mengadu yg sakit perut..jenuh gak sapu minyak yuu yee..sakit sbb suka tahan bila nak membuang..geram aku..



Penyudahnya sbb malas nak asyik dok depan toilet..terus aku cancel plan nak wat biskut..simpan balik butter dalam peti ais..Terus aku sambung bergolek depan tv sesambil jadi pak guard depan toilet tiap kali iman ngadu sakit perut..



Bila dh penat jadi pak guard..terus aku bagi tahu iman..pasnie klu tahan lagi tiap kali nak membuang...aku masukkan ubat..eh...terus senang anak dara aku tu membuang...memang anak bertuah..hehehhehe


Malam baru aku start balik projerk aku..kali nie menghadap problem pewarna pulak..macam nak nagis aku rasa..terus sms sifu aku..huhuhuhuh...rerupanya mmg pewarna drp kedai tu bermasalah..so tak kan aku nak buang..jadi..aku terus memandai bubuh pewarna pink colour..

Dah bubuh pewarna..jem lak terlebih bubuh filing..nak tercair skit..hmm..memacam hal..


Ahad

Wat lagi satu adunan..Kali nie ambik adunan yg guna 500gram butter..Jenuh gak jari nak menghabiskan..masalah jem masih lagi blm selesai..aku kuatkan hati..tak kan ler pasal jem aku terus nak stop..tak kan aku nak buang tepung yg aku bancuh..aku kuat kan semangat aku..tawakal jerk..alhamdulilah..rasa masih no 1..cuma presentation perlu diperbaiki..Dah pukul 9pm adunan masih berbaki..tangan dh penat...so sambung ke isnin pulak..

Insyallah malam nie kena abiskan gak balance adunan tu so esok blh start wat sample biskut lain lak..Amin...

0 comments:

Monday, July 27, 2009

Sample Biskut Raya?????

Posted by Umi Irdina at 11:47 AM



Salam...



Alhamdulilah..hari nie ke opis still ceria walaupun jari-jemari aku agak letih skit..muhehehhe..letih melayan biskut tart gulung..muhehhehehe..Apapun aku lebih rela letih jari drp letih satu badan..hahhahaha



Sabtu..

Rest day..pepagi lagi aku dh keluarkan butter drp peti ais..Hajatnya lepas Naza gi opis + iman dh siap mandi boleh ler aku start sample biskut raya aku..Ngam-ngam Naza keluar..intan payung aku dh bangun..Nampak muka aku terus mintak nasi..Lor pulak..Penat jerk ummi wat meggi goreng sayang oiii..Nasib ler buah hati aku nie makan pujuk..Layan jerk dia meggi goreng sampai bertambah 2 pingan..



Dalam kul 10am..anak dara aku ngadu sakit perut lagi..Hmm..dia mmg drp malam mengadu yg sakit perut..jenuh gak sapu minyak yuu yee..sakit sbb suka tahan bila nak membuang..geram aku..



Penyudahnya sbb malas nak asyik dok depan toilet..terus aku cancel plan nak wat biskut..simpan balik butter dalam peti ais..Terus aku sambung bergolek depan tv sesambil jadi pak guard depan toilet tiap kali iman ngadu sakit perut..



Bila dh penat jadi pak guard..terus aku bagi tahu iman..pasnie klu tahan lagi tiap kali nak membuang...aku masukkan ubat..eh...terus senang anak dara aku tu membuang...memang anak bertuah..hehehhehe


Malam baru aku start balik projerk aku..kali nie menghadap problem pewarna pulak..macam nak nagis aku rasa..terus sms sifu aku..huhuhuhuh...rerupanya mmg pewarna drp kedai tu bermasalah..so tak kan aku nak buang..jadi..aku terus memandai bubuh pewarna pink colour..

Dah bubuh pewarna..jem lak terlebih bubuh filing..nak tercair skit..hmm..memacam hal..


Ahad

Wat lagi satu adunan..Kali nie ambik adunan yg guna 500gram butter..Jenuh gak jari nak menghabiskan..masalah jem masih lagi blm selesai..aku kuatkan hati..tak kan ler pasal jem aku terus nak stop..tak kan aku nak buang tepung yg aku bancuh..aku kuat kan semangat aku..tawakal jerk..alhamdulilah..rasa masih no 1..cuma presentation perlu diperbaiki..Dah pukul 9pm adunan masih berbaki..tangan dh penat...so sambung ke isnin pulak..

Insyallah malam nie kena abiskan gak balance adunan tu so esok blh start wat sample biskut lain lak..Amin...

0 comments on "Sample Biskut Raya?????"