Pengikut Saya

Thursday, August 6, 2009

Aku yg hangin

Salam...

Alhamdulilah termaklub gak hajat nak puasa ari..hehehhehehe..Alhamdulilah badan still segar lagi walaupun dh setengah hari..Hehehhehehe

Semalam kerja opis aku settle sesambil memain..bukan 100% tumpu pada kerja...Padahal fikiran entah kemana melayang..Semalam berakhirnya mogok a.k.a geram melampau kat ayah iman..hehehhe...tu pun aku yg kibar bendera putih ajak berdamai..penat lak muncung mulut berhari-hari nie..

Hujung minggu lepas aku balik umah MIL..ada kenduri doa selamat+ sambut puasa..Jumaat bertolak balik dan Isnin balik ke JB semua..

Tak tau nak report macamana waktu kat sana..Apa pun masa otw balik ke pahang tu..aku terserempak dgn accident moto..Yg aku paling hangin bila yg melanggar tu boleh lari..Nasib baik ada kereta yg kejar..Masa nampak budak tu terbang siap berpusing dgn moto tu..aku menjerit...Tapi tak tau nak kata apa..sblm accident tu..masa nampak moto dgn keta tu..terus terdetik dlm hati..ada lak yg kena sambar keta budak moto nie..tup-tup betul..

Aku suruh Naza berhenti keta ke tepi...Tengok muka Naza dh pucat semacam..Aku cecepat turun..Naza suruh aku duduk jerk dlm keta..Tapi aku terus lompat gak turun..aku pegang nadi dia..Alhamdulilah hidup lagi hamba allah nie..Ada keta berhenti ketepi..Sesama nak tolong..Tapi tak berani nak terlentangkan hamba allah nie sbb nampak tengkuk dia dah macam bengkak..Dlm pada tu tak sorang pun yg nak call ambulan..aku suruh Naza call..Dok sibuk kata tak der top up..Sekali hangin aku naik..Oitttttt..call emergancy tak yah credit daaaa..

Aku call 112..Sambung ke emergancy..Sekali tak tau apa nama tempat tu daaa..Dlm sibuk tanya nama tempat..Nampak budak tu dh sedar..Naza terus cecepat tolong terlentangkan..Tak lama tu sampai keta yg langgar..Sekali aku pandang..Ya Allah..perempuan..Bertudung lagi..Tapi mana pergi simpati dia????.. Aku rasa klu tak der yg kejar keta pompuan tu..Sure dia dh cabut kemana..Dia patah balik pun coz yg org yg kejar keta dia drive bawa dia ke situ..Muka mcm tak der rasa bersalah langsung..Siap sengih mcm kerang busuk..Aku yg dh mcm hilang sabar tengok muka dia..Just bagi isyarat tangan..Erk..Isyarat apa...Rahsia...Muheheheheheh

Dlm pada kecoh-kecoh tu..tak lama sampai satu hilux..terus angkat budak tu nak bawa ke hospital..Lagipun nampaknya budak tu dh sedar..so orang ramai pun berani ler angkat..Nasib ler hospital dekat..Operator 112 pun call aku balik..tanya mcmana keadaan..Still nak ambulan ke..Tapi sbb dh ada yg bawa so cancel pangil ambulan..

Hmm..Aku nie orangnya mmg agak brutal skit..muhehehhehe..bukan ler brutal apa..senang kata perwatakan aku agak kasar skit...Aku jenis yg tak pandai cakap lemah lembut mcm setengah perempuan yg lain..Nape yerk...Hehhehehe..dedulu pernah gak try nak jadi lemah lembut..Tapi fail..tu dulu pun sbb bercinta..muhehehehhe...

Erk..sambung lagiiiiiiiiiiiii

0 comments:

Thursday, August 6, 2009

Aku yg hangin

Posted by Umi Irdina at 12:03 PM
Salam...

Alhamdulilah termaklub gak hajat nak puasa ari..hehehhehehe..Alhamdulilah badan still segar lagi walaupun dh setengah hari..Hehehhehehe

Semalam kerja opis aku settle sesambil memain..bukan 100% tumpu pada kerja...Padahal fikiran entah kemana melayang..Semalam berakhirnya mogok a.k.a geram melampau kat ayah iman..hehehhe...tu pun aku yg kibar bendera putih ajak berdamai..penat lak muncung mulut berhari-hari nie..

Hujung minggu lepas aku balik umah MIL..ada kenduri doa selamat+ sambut puasa..Jumaat bertolak balik dan Isnin balik ke JB semua..

Tak tau nak report macamana waktu kat sana..Apa pun masa otw balik ke pahang tu..aku terserempak dgn accident moto..Yg aku paling hangin bila yg melanggar tu boleh lari..Nasib baik ada kereta yg kejar..Masa nampak budak tu terbang siap berpusing dgn moto tu..aku menjerit...Tapi tak tau nak kata apa..sblm accident tu..masa nampak moto dgn keta tu..terus terdetik dlm hati..ada lak yg kena sambar keta budak moto nie..tup-tup betul..

Aku suruh Naza berhenti keta ke tepi...Tengok muka Naza dh pucat semacam..Aku cecepat turun..Naza suruh aku duduk jerk dlm keta..Tapi aku terus lompat gak turun..aku pegang nadi dia..Alhamdulilah hidup lagi hamba allah nie..Ada keta berhenti ketepi..Sesama nak tolong..Tapi tak berani nak terlentangkan hamba allah nie sbb nampak tengkuk dia dah macam bengkak..Dlm pada tu tak sorang pun yg nak call ambulan..aku suruh Naza call..Dok sibuk kata tak der top up..Sekali hangin aku naik..Oitttttt..call emergancy tak yah credit daaaa..

Aku call 112..Sambung ke emergancy..Sekali tak tau apa nama tempat tu daaa..Dlm sibuk tanya nama tempat..Nampak budak tu dh sedar..Naza terus cecepat tolong terlentangkan..Tak lama tu sampai keta yg langgar..Sekali aku pandang..Ya Allah..perempuan..Bertudung lagi..Tapi mana pergi simpati dia????.. Aku rasa klu tak der yg kejar keta pompuan tu..Sure dia dh cabut kemana..Dia patah balik pun coz yg org yg kejar keta dia drive bawa dia ke situ..Muka mcm tak der rasa bersalah langsung..Siap sengih mcm kerang busuk..Aku yg dh mcm hilang sabar tengok muka dia..Just bagi isyarat tangan..Erk..Isyarat apa...Rahsia...Muheheheheheh

Dlm pada kecoh-kecoh tu..tak lama sampai satu hilux..terus angkat budak tu nak bawa ke hospital..Lagipun nampaknya budak tu dh sedar..so orang ramai pun berani ler angkat..Nasib ler hospital dekat..Operator 112 pun call aku balik..tanya mcmana keadaan..Still nak ambulan ke..Tapi sbb dh ada yg bawa so cancel pangil ambulan..

Hmm..Aku nie orangnya mmg agak brutal skit..muhehehhehe..bukan ler brutal apa..senang kata perwatakan aku agak kasar skit...Aku jenis yg tak pandai cakap lemah lembut mcm setengah perempuan yg lain..Nape yerk...Hehhehehe..dedulu pernah gak try nak jadi lemah lembut..Tapi fail..tu dulu pun sbb bercinta..muhehehehhe...

Erk..sambung lagiiiiiiiiiiiii

0 comments on "Aku yg hangin"