Pengikut Saya

Tuesday, June 2, 2009

Akhirnya

Salam...

Akhirnya tercapai gak apa yg aku hajat...mixer dh dapat...oven dh dapat...so bebarang yg mama sedekah sementara tu boleh pulang terus..yehaaaaaa...alhamdulilah..Walaupun mixer&oven tu just untuk basic jerk..tapi aku rasa aku puas dh dpt apa yg aku hajat dgn hasil titik peluh aku...Bila dah dapat..rasa semangat aku nak masuk dunia baking makin kuat..cinta aku pada kek bertambah-tambah..hahahaha...

Ayah iman pun semalam dh beli peti ais untuk replace peti ais yg dh masuk 9thn dok dgn aku dari aku anak dara yg kurus melidi sampai aku dh jadi Ibu iman yg gebus macam pau..muheheheh...Peti ais baru nie ambik yg beso skit..Bak kata mama..kata nak bisnes kek..so beli terus yg beso..Bila dengar macam tu..betul gak..so leh asing barang wat kek dgn barang dapur makan..Jadinya beli terus yg sederhana beso..

Insyallah lepas nie boleh tambah lagi seskit tools untuk memudahkan kerja aku..la nie pun aku dh target..sebulan sekali mesti aku booking kelas..Walaupun terpaksa korbankan cuti tahun yg dh paras hidung..aku sanggup..Janji aku dpt tambah ilmu aku...

Cinta aku pada dunia baking dh lama..Arwah papa pun tau..tapi tak der rezeki aku..So la nie aku rasa dh tiba masa aku capai apa yg aku impikan..dan harap-harap ianya termakbul...

0 comments:

Tuesday, June 2, 2009

Akhirnya

Posted by Umi Irdina at 11:51 AM
Salam...

Akhirnya tercapai gak apa yg aku hajat...mixer dh dapat...oven dh dapat...so bebarang yg mama sedekah sementara tu boleh pulang terus..yehaaaaaa...alhamdulilah..Walaupun mixer&oven tu just untuk basic jerk..tapi aku rasa aku puas dh dpt apa yg aku hajat dgn hasil titik peluh aku...Bila dah dapat..rasa semangat aku nak masuk dunia baking makin kuat..cinta aku pada kek bertambah-tambah..hahahaha...

Ayah iman pun semalam dh beli peti ais untuk replace peti ais yg dh masuk 9thn dok dgn aku dari aku anak dara yg kurus melidi sampai aku dh jadi Ibu iman yg gebus macam pau..muheheheh...Peti ais baru nie ambik yg beso skit..Bak kata mama..kata nak bisnes kek..so beli terus yg beso..Bila dengar macam tu..betul gak..so leh asing barang wat kek dgn barang dapur makan..Jadinya beli terus yg sederhana beso..

Insyallah lepas nie boleh tambah lagi seskit tools untuk memudahkan kerja aku..la nie pun aku dh target..sebulan sekali mesti aku booking kelas..Walaupun terpaksa korbankan cuti tahun yg dh paras hidung..aku sanggup..Janji aku dpt tambah ilmu aku...

Cinta aku pada dunia baking dh lama..Arwah papa pun tau..tapi tak der rezeki aku..So la nie aku rasa dh tiba masa aku capai apa yg aku impikan..dan harap-harap ianya termakbul...

0 comments on "Akhirnya"