Pengikut Saya

Sunday, June 14, 2009

Penat + Puas

Salam..

Pagi nie bangun terus siapkan sarapan..Iman pun bangun awal ari nie..anak dara nie time hujung minggu bangun mmg cepat..tapi klu time nak gi sekolah payah betul nak bangun..

Aku on kan tv..terus aku rendam meggi kering & masak air..ambik baju kotor campak dlm washing machine...Klu boleh bila pergi kelas nanti..Naza tak penat sangat layan iman..

Ingat nak drive sendiri..tapi alhamdulilah naza nak anto..mungkin sbb tengok aku yg tak berapa sihat..so siapkan iman..pesan dengan anak dara aku....duduk rumah dgn ayah jangan degil-degil nanti kena cubit..mulut pun jagan asyik nak bercakap jerk nanti ayah marah..anak dara aku just tunjuk peace jerk..entah faham ke tak apa yg aku pesan..

Sampai depan kedai...aku terpandang satu buku resepi..terus sambar buku tu tak tengok isi dalam..ambik coklat paste sekali..Terus naik tingakat atas..wahhh..orang dh ramai..tak dapat nak duduk depan sekali..alah...sampai pun dh pukul 10.20am..muheheheh

Kelas start ngam-ngam kul 10.30am..banyak gak resepi yg chef tu kasi..abis kelas kul 3.00pm..apa pun puas hati aku dapat attend kelas biskut nie..terus lak dalam hati macam nak apply cuti sebulan time puasa nnt..

Balik rumah perut berkeroncong abis..nasib baik ada belen sarapan pagi tadi..hentam mee goreng..telan pil..terus Zzz..sesedar dh kul 6.30pm..fuh..lama gak aku tido..sekali jengah ayah iman..wahhhh..dh siap masak..siap masak bubur kacang durian lagi..Tapi entah tekak masih tak sedap..just minum air jerk..

Iman bangun merengek nak gi gaint..lepas magrib bawak gak arr dia ke sana..nak shopping katanya..Sampai gaint..banyak gak anak dara aku shopping..beli aiskrim..beli buku..beli dvd...siap mintak baju wonder pet..hehhehe...pandai-pandai..

Apa pun hujung minggu nie mmg rasa penat+ puas...penat sbb badan tak sihat..puas dapat attend kelas biskut..Nie aku ingat nak wat dulu sample biskut raya..klu sampai target 100btl mmg confrim aku unpaid leave time puasa nnt..hhehehehehe

0 comments:

Sunday, June 14, 2009

Penat + Puas

Posted by Umi Irdina at 12:02 PM
Salam..

Pagi nie bangun terus siapkan sarapan..Iman pun bangun awal ari nie..anak dara nie time hujung minggu bangun mmg cepat..tapi klu time nak gi sekolah payah betul nak bangun..

Aku on kan tv..terus aku rendam meggi kering & masak air..ambik baju kotor campak dlm washing machine...Klu boleh bila pergi kelas nanti..Naza tak penat sangat layan iman..

Ingat nak drive sendiri..tapi alhamdulilah naza nak anto..mungkin sbb tengok aku yg tak berapa sihat..so siapkan iman..pesan dengan anak dara aku....duduk rumah dgn ayah jangan degil-degil nanti kena cubit..mulut pun jagan asyik nak bercakap jerk nanti ayah marah..anak dara aku just tunjuk peace jerk..entah faham ke tak apa yg aku pesan..

Sampai depan kedai...aku terpandang satu buku resepi..terus sambar buku tu tak tengok isi dalam..ambik coklat paste sekali..Terus naik tingakat atas..wahhh..orang dh ramai..tak dapat nak duduk depan sekali..alah...sampai pun dh pukul 10.20am..muheheheh

Kelas start ngam-ngam kul 10.30am..banyak gak resepi yg chef tu kasi..abis kelas kul 3.00pm..apa pun puas hati aku dapat attend kelas biskut nie..terus lak dalam hati macam nak apply cuti sebulan time puasa nnt..

Balik rumah perut berkeroncong abis..nasib baik ada belen sarapan pagi tadi..hentam mee goreng..telan pil..terus Zzz..sesedar dh kul 6.30pm..fuh..lama gak aku tido..sekali jengah ayah iman..wahhhh..dh siap masak..siap masak bubur kacang durian lagi..Tapi entah tekak masih tak sedap..just minum air jerk..

Iman bangun merengek nak gi gaint..lepas magrib bawak gak arr dia ke sana..nak shopping katanya..Sampai gaint..banyak gak anak dara aku shopping..beli aiskrim..beli buku..beli dvd...siap mintak baju wonder pet..hehhehe...pandai-pandai..

Apa pun hujung minggu nie mmg rasa penat+ puas...penat sbb badan tak sihat..puas dapat attend kelas biskut..Nie aku ingat nak wat dulu sample biskut raya..klu sampai target 100btl mmg confrim aku unpaid leave time puasa nnt..hhehehehehe

0 comments on "Penat + Puas"