Pengikut Saya

Tuesday, July 21, 2009

Hujung Minggu Yg Lesu




Salam...

Huhuhuhuhuhuhu...letih..lesu..lepak...semua ada..nie tengah masih lagi sok..sek..sok..sek..tak abis-abis..sampai kan ke opis hari aku terpaksa bawak spray dettol dgn minyak yu yee...muhehehehhe..Maklum ler..sekarang nie musim penyakit ..so bersin walaupun cover tutup mulut..tetap kena spray..kalau tak..ada jerk yg mengusik..haaaa...virussss...minyak yu yee..untuk perut aku yg tengah sebu semacam..muhehehehe..Pic kat kebun mmg tak der..coz aku terlebih excited ambik snap bunga drp snap gambar buah..Pastu pic iman yg excited dok umah drp ari sabtu sampai ke isnin..nasib pagi nie gi nursery ok..erk..nak tayang selipar hello kitty baru tu..muhehehhehehe

Sabtu..
Kononnya nak mengemas sbb ptg nak balik ke benut..tup-tup pagi tu aku langsung tak boleh bangun..badan aku sakit betul..mengigil-gigil..ayah iman lak ingat aku mengigau..tetiba jerk badan mengelatar...sekali check suhu..erk..39 daaaaaa...sah demam..Iman..Anak dara nie senyum simpul bila tengok aku tak bangun lagi..mana tak senyum sampai telinga..tau sah-sah duk umah punya..Bila si Ayah ajak ikut gi opis...tak mau anak dara aku tu ikut..alasan..Kesiaaaaaan umi...Padahal..tau jap lagi mesti on tv punya..

Entah nape..aku mmg tak larat langsung..ajak iman mandi kerbau..terus aku terbaring lagi..Nak goreng nugget pun dh tak larat...penyudahnya iman sarapan mee meggi..benda yg paling aku elak nak kasi dia tapi terpaksa kasi gak utk alas perut dia..

Dlm kul 12.30pm Naza call tanya jadi ke nak balik kg..aku kata tak tak lagi..yg penting aku suruh dia balik cepat..tak larat nak layan anak dara aku nie..bukan layan apa..layan mulut nie yg tak der non stop tu..nak tido pun tak boleh...huhuhuhu

Petang tu..Si ayah balik just beli pisang goreng jerk..Berangin gak aku..Mana taknya anak dara nie selera makan dah makin naik...dok mintak nasi jerk..Nasib ler ada balance ayam goreng lauk malam tadi..just mintak Naza panaskan..Anak dara aku nie lak mintak aku yg tengah mengeletar satu badan nie suap nasi kat mulut dia..Aduhai...anak..anak..

Petang Mak aku call..huhuhuhuhu..Entah sbb dh tak tertahan sakit..aku blh nagis...ngadu sakit..huwaaaaaaaaaaaa...maluuuuuuuuu...Terus mak aku suruh balik gak....

Ahad...
Alhamdulilah...pagi nie badan rasa segar skit..check suhu...dh turun 38..terus ajak ayah iman balik Benut...Capai apa yg patut terus gerak ke benut..Sampai kebun...eh..boleh join sekali tolong petik pulasan walaupun bila jalan kaki mcm tak jejak tanah..Iman pun ikut masuk kebun..Siap cakap...ohhhh..Nie jungle kan umi..Muehhehehehe

Dalam kul 2pm baru balik umah mak aku..lepas mandi makan segala...petang gi lagi..kali nie aku dg tak larat..just dok jerk dlm keta...dekat magrib baru balik rumah..Nasib ler mak aku larat lagi..mintak urut badan lepas magrib..fuh lega skit aku..

Lega tak lega pun isnin aku mc..muhehehehheheheheheh...mc melayan badan yg masih terasa mcm diawang-awangan...mc melayan iman yg mengadu penat tak abis-abis..mc sesambil membelek oven baru aku..muhehehehehheehe

0 comments:

Tuesday, July 21, 2009

Hujung Minggu Yg Lesu

Posted by Umi Irdina at 11:57 AM



Salam...

Huhuhuhuhuhuhu...letih..lesu..lepak...semua ada..nie tengah masih lagi sok..sek..sok..sek..tak abis-abis..sampai kan ke opis hari aku terpaksa bawak spray dettol dgn minyak yu yee...muhehehehhe..Maklum ler..sekarang nie musim penyakit ..so bersin walaupun cover tutup mulut..tetap kena spray..kalau tak..ada jerk yg mengusik..haaaa...virussss...minyak yu yee..untuk perut aku yg tengah sebu semacam..muhehehehe..Pic kat kebun mmg tak der..coz aku terlebih excited ambik snap bunga drp snap gambar buah..Pastu pic iman yg excited dok umah drp ari sabtu sampai ke isnin..nasib pagi nie gi nursery ok..erk..nak tayang selipar hello kitty baru tu..muhehehhehehe

Sabtu..
Kononnya nak mengemas sbb ptg nak balik ke benut..tup-tup pagi tu aku langsung tak boleh bangun..badan aku sakit betul..mengigil-gigil..ayah iman lak ingat aku mengigau..tetiba jerk badan mengelatar...sekali check suhu..erk..39 daaaaaa...sah demam..Iman..Anak dara nie senyum simpul bila tengok aku tak bangun lagi..mana tak senyum sampai telinga..tau sah-sah duk umah punya..Bila si Ayah ajak ikut gi opis...tak mau anak dara aku tu ikut..alasan..Kesiaaaaaan umi...Padahal..tau jap lagi mesti on tv punya..

Entah nape..aku mmg tak larat langsung..ajak iman mandi kerbau..terus aku terbaring lagi..Nak goreng nugget pun dh tak larat...penyudahnya iman sarapan mee meggi..benda yg paling aku elak nak kasi dia tapi terpaksa kasi gak utk alas perut dia..

Dlm kul 12.30pm Naza call tanya jadi ke nak balik kg..aku kata tak tak lagi..yg penting aku suruh dia balik cepat..tak larat nak layan anak dara aku nie..bukan layan apa..layan mulut nie yg tak der non stop tu..nak tido pun tak boleh...huhuhuhu

Petang tu..Si ayah balik just beli pisang goreng jerk..Berangin gak aku..Mana taknya anak dara nie selera makan dah makin naik...dok mintak nasi jerk..Nasib ler ada balance ayam goreng lauk malam tadi..just mintak Naza panaskan..Anak dara aku nie lak mintak aku yg tengah mengeletar satu badan nie suap nasi kat mulut dia..Aduhai...anak..anak..

Petang Mak aku call..huhuhuhuhu..Entah sbb dh tak tertahan sakit..aku blh nagis...ngadu sakit..huwaaaaaaaaaaaa...maluuuuuuuuu...Terus mak aku suruh balik gak....

Ahad...
Alhamdulilah...pagi nie badan rasa segar skit..check suhu...dh turun 38..terus ajak ayah iman balik Benut...Capai apa yg patut terus gerak ke benut..Sampai kebun...eh..boleh join sekali tolong petik pulasan walaupun bila jalan kaki mcm tak jejak tanah..Iman pun ikut masuk kebun..Siap cakap...ohhhh..Nie jungle kan umi..Muehhehehehe

Dalam kul 2pm baru balik umah mak aku..lepas mandi makan segala...petang gi lagi..kali nie aku dg tak larat..just dok jerk dlm keta...dekat magrib baru balik rumah..Nasib ler mak aku larat lagi..mintak urut badan lepas magrib..fuh lega skit aku..

Lega tak lega pun isnin aku mc..muhehehehheheheheheh...mc melayan badan yg masih terasa mcm diawang-awangan...mc melayan iman yg mengadu penat tak abis-abis..mc sesambil membelek oven baru aku..muhehehehehheehe

0 comments on "Hujung Minggu Yg Lesu"