Pengikut Saya

Friday, August 7, 2009

Jumaat Ceria




Salam Jumaat..


Alhamdulilah pagi nie sampai ke opis dgn cerianyaaaaaaaaa...Hehhehehehe..Erk..Nape..Entah yerks..Mungkin perjalanan ke opis pagi nie agak lengang..Bebas drp kesesakan mcm selalu..Atau ari nie last kerja bg minggu nie..hehehehhe



Pagi nie bekal ke opis Muffin pisang..Lebihan santapan malam tadi..Kononnya nk kongsi dgn kawan meja sebelah..Tapi E/L pulak dia ari nie..so aku agih-agihkan sorang satu kat opis..


Semalam tekak nie tak tau nak makan apa untuk buka puasa..Dh sampai kedai terpandangkan pisang baru tetiba teringin nak makan kek pisang..muhehehhehe..So sambar arr pisang..


Baru sampai jerk depan rumah..Dh ada org datang hantar tv yg uda beli..Disebabkan tuan punya tv balik kg so aku dgn naza ler yg terkial-kial uruskan..Tengok jam masa dh suntuk..aku biarkan Naza yg settlekan..Terus berdesup masuk dapur..Capai rice cooker..Terpandang lebihan cendawan..Hmm..Apa nak masak eik..Hmm..Nasi goreng kampung cukup ler..Leka masak..

Tak terpikir pun nak pasang radio..Siap masak..pandang jam..Haaaaaaaaaaaaa...7.30pm..Dh terbabas abis nie..cecepat capai cawan minum air utk buka puasa..Fuhhhh..Lega dan nyamannya tekak nie..


Ceduk nasi untuk berbuka pun aku dh tak pandang kiri-kanan..Ajak Naza join makan..Dia kata lepas isyak..So makan dulu..Tak leh tunggu..Bukan sbb lapo sangat..Tapi sbb pikir jap lagi nak wat projerk kek pisang..Karang lambat lagi lambat arr aku lelap..Bila dh terlambat lelap..Harus karang tersedar kul berapa lak nak gi keje..Muheheheheheh


Lepas siap adun..Terpikir lak..Kan sedap wat muffin eik..Adunan pun lebih kurang adunan muffin..Terus capai cup muffin..Sudukan adunan..Ada ler 15 cup aku pakai..Lebihnya tuang dlm loyang..Muhehehehehe..(Kemalasan dh mula mai)..Sementara tunggu muffin + kek masak..Berdesup siapkan baju iman + kemas dapur..Aku klu dh duduk depan tv harus terus tak bangun dh..So sebelum mata leka tengok tv baik cecepat wat...


Ngam-ngam muffin masak..aku pun siap dh settle segala bab kemas mengemas..Cecepat keluarkan muffin..Sambung bakar kek yg blm masak..Tengah panas-panas tu gak aku ngap..Nyum..nyumm..rasa yg cukup watkan aku puas...Sebelum aku offer kat Naza dgn Iman yg dh bergolek kat atas katil tu cecepat aku snap gambar..muheheheheh


Settle bab gambar baru ler aku offer kat Naza & Iman..Tukang komen kata..pasnie klu wat lebihkan lagi pisang..hehhehehe..Tapi tadi pun letak pisang banyak gak..lebih 200gram aku bubuh..


Pagi nie bekalkan Iman 5pcs muffin..Aku dgn Naza bawak kek..Nie baru jap tadi sms masuk drp cikgu Iman..Sorang lagi tukang komen tak bertauliah aku..5 stars untuk muffin pisang Umi Iman katanya..Alhamdulilah..Jap lagi boleh ler promote kat satu lagi blog..Jemput jamu mata semuaaaaaa...

0 comments:

Friday, August 7, 2009

Jumaat Ceria

Posted by Umi Irdina at 11:48 AM



Salam Jumaat..


Alhamdulilah pagi nie sampai ke opis dgn cerianyaaaaaaaaa...Hehhehehehe..Erk..Nape..Entah yerks..Mungkin perjalanan ke opis pagi nie agak lengang..Bebas drp kesesakan mcm selalu..Atau ari nie last kerja bg minggu nie..hehehehhe



Pagi nie bekal ke opis Muffin pisang..Lebihan santapan malam tadi..Kononnya nk kongsi dgn kawan meja sebelah..Tapi E/L pulak dia ari nie..so aku agih-agihkan sorang satu kat opis..


Semalam tekak nie tak tau nak makan apa untuk buka puasa..Dh sampai kedai terpandangkan pisang baru tetiba teringin nak makan kek pisang..muhehehhehe..So sambar arr pisang..


Baru sampai jerk depan rumah..Dh ada org datang hantar tv yg uda beli..Disebabkan tuan punya tv balik kg so aku dgn naza ler yg terkial-kial uruskan..Tengok jam masa dh suntuk..aku biarkan Naza yg settlekan..Terus berdesup masuk dapur..Capai rice cooker..Terpandang lebihan cendawan..Hmm..Apa nak masak eik..Hmm..Nasi goreng kampung cukup ler..Leka masak..

Tak terpikir pun nak pasang radio..Siap masak..pandang jam..Haaaaaaaaaaaaa...7.30pm..Dh terbabas abis nie..cecepat capai cawan minum air utk buka puasa..Fuhhhh..Lega dan nyamannya tekak nie..


Ceduk nasi untuk berbuka pun aku dh tak pandang kiri-kanan..Ajak Naza join makan..Dia kata lepas isyak..So makan dulu..Tak leh tunggu..Bukan sbb lapo sangat..Tapi sbb pikir jap lagi nak wat projerk kek pisang..Karang lambat lagi lambat arr aku lelap..Bila dh terlambat lelap..Harus karang tersedar kul berapa lak nak gi keje..Muheheheheheh


Lepas siap adun..Terpikir lak..Kan sedap wat muffin eik..Adunan pun lebih kurang adunan muffin..Terus capai cup muffin..Sudukan adunan..Ada ler 15 cup aku pakai..Lebihnya tuang dlm loyang..Muhehehehehe..(Kemalasan dh mula mai)..Sementara tunggu muffin + kek masak..Berdesup siapkan baju iman + kemas dapur..Aku klu dh duduk depan tv harus terus tak bangun dh..So sebelum mata leka tengok tv baik cecepat wat...


Ngam-ngam muffin masak..aku pun siap dh settle segala bab kemas mengemas..Cecepat keluarkan muffin..Sambung bakar kek yg blm masak..Tengah panas-panas tu gak aku ngap..Nyum..nyumm..rasa yg cukup watkan aku puas...Sebelum aku offer kat Naza dgn Iman yg dh bergolek kat atas katil tu cecepat aku snap gambar..muheheheheh


Settle bab gambar baru ler aku offer kat Naza & Iman..Tukang komen kata..pasnie klu wat lebihkan lagi pisang..hehhehehe..Tapi tadi pun letak pisang banyak gak..lebih 200gram aku bubuh..


Pagi nie bekalkan Iman 5pcs muffin..Aku dgn Naza bawak kek..Nie baru jap tadi sms masuk drp cikgu Iman..Sorang lagi tukang komen tak bertauliah aku..5 stars untuk muffin pisang Umi Iman katanya..Alhamdulilah..Jap lagi boleh ler promote kat satu lagi blog..Jemput jamu mata semuaaaaaa...

0 comments on "Jumaat Ceria"