Pengikut Saya

Tuesday, October 27, 2009

Coklat Berulat...
















Salam..

Lama tak berupdate..Kerja menimbun..Office yg tengah haru biru disebabkan bos yg pilih kasih....Memacam hal yg timbun lepas cuti raya nie..Huhuhuuh..Mood aku nak berkongsi cerita dlm blog pun tak timbul2x lepas raya..Nape entah penyakit M lepas raya nie makin kuat..
Hmm..Nak cerita pasal coklat..Coklat tu aku beli tempohari kat Econsave skudai..Yg teringin sangat nak coklat tu pun anak dara aku tu..Ikut aku tak mau dah..Muak dah..So sbb tak mau Iman merajuk panjang..aku beli gak coklat tu..Yg pilih Iman..so tak leh tuka yg lain takut dia hilang selera..
Balik drp Econsave aku singah tapau bubur ayam utk Iman..Iman dh terlampau excited nak makan coklat kaler-kaler sampai tak mau turun daripada keta..Masa tengah menunggu bubur siap..Aku dengar Iman panggil..'Umi..Ada ulattt" Aku ingat ulat bantak busuk dia..So ignore jerk..Siap tapau terus masuk keta..Belum langkah kaki masuk keta terpandang coklat bersepah dibuang..Terus aku membebel tengok coklat yg membazir tu..Erk..Sekali ayah Iman kata..Coklat tu berulat lah...Ya allah..Terkejut aku..Memula tak caya...so bila sampai rumah..cepat-cepat aku buka coklat tu..
Bila buka kertas..tengok ada keluar kumbang kecik..Bila buka kertas aluminum tu..tengok coklat tu mcm dah bersarang..dan tetiba melompat keluar ulat-ulat kecik..uwekkkkkkkkk...nasib anak aku tak makan lagi..Huhuhuh
Dah macam tu..aku ajak ayah Iman di pulang balik..Tapi ayah iman tak mau..Siap dia kata..dah tak der rezeki..aku terpaksa diam jerk bila dia dah kata macam tu..Tapi aku terus snap photo coklat tu..Lepas ambik gambar..ayah iman terus buang coklat tu..huhuhuh..Dalam hati nie still geram lagi jadinya aku kutip balik coklat tu senyap-senyap..Esok aku nak wat komplen kat Econsave..
Nextday..Sampai je opis..perkara pertama aku wat download photo coklat..Pastu terus cari contact no..Dalam kul 10am..aku call econsave wat komplen..Tapi econsave kata tak boleh wat apa-apa sbb dia hanya penjual tapi dia kata dia akan panjangkan komplen aku pada pembekal..
Petang tu pihak pembekal call kata nak beri ganti rugi dgn replace coklat yg lebih mahal lagi..Tapi terus terang aku kata..tekak aku dah loya nak makan coklat lebih-lebih lagi coklat keluaran kilang dia..Heheheheh
Dan sekarang masih lagi menungu lagi keputusan tentang ganti rugi yg pihak kilang nak berikan..Hmmm..So pada korang..Berhati-hati kalau nak beli coklat...huhuhuh..

0 comments:

Tuesday, October 27, 2009

Coklat Berulat...

Posted by Umi Irdina at 12:29 PM















Salam..

Lama tak berupdate..Kerja menimbun..Office yg tengah haru biru disebabkan bos yg pilih kasih....Memacam hal yg timbun lepas cuti raya nie..Huhuhuuh..Mood aku nak berkongsi cerita dlm blog pun tak timbul2x lepas raya..Nape entah penyakit M lepas raya nie makin kuat..
Hmm..Nak cerita pasal coklat..Coklat tu aku beli tempohari kat Econsave skudai..Yg teringin sangat nak coklat tu pun anak dara aku tu..Ikut aku tak mau dah..Muak dah..So sbb tak mau Iman merajuk panjang..aku beli gak coklat tu..Yg pilih Iman..so tak leh tuka yg lain takut dia hilang selera..
Balik drp Econsave aku singah tapau bubur ayam utk Iman..Iman dh terlampau excited nak makan coklat kaler-kaler sampai tak mau turun daripada keta..Masa tengah menunggu bubur siap..Aku dengar Iman panggil..'Umi..Ada ulattt" Aku ingat ulat bantak busuk dia..So ignore jerk..Siap tapau terus masuk keta..Belum langkah kaki masuk keta terpandang coklat bersepah dibuang..Terus aku membebel tengok coklat yg membazir tu..Erk..Sekali ayah Iman kata..Coklat tu berulat lah...Ya allah..Terkejut aku..Memula tak caya...so bila sampai rumah..cepat-cepat aku buka coklat tu..
Bila buka kertas..tengok ada keluar kumbang kecik..Bila buka kertas aluminum tu..tengok coklat tu mcm dah bersarang..dan tetiba melompat keluar ulat-ulat kecik..uwekkkkkkkkk...nasib anak aku tak makan lagi..Huhuhuh
Dah macam tu..aku ajak ayah Iman di pulang balik..Tapi ayah iman tak mau..Siap dia kata..dah tak der rezeki..aku terpaksa diam jerk bila dia dah kata macam tu..Tapi aku terus snap photo coklat tu..Lepas ambik gambar..ayah iman terus buang coklat tu..huhuhuh..Dalam hati nie still geram lagi jadinya aku kutip balik coklat tu senyap-senyap..Esok aku nak wat komplen kat Econsave..
Nextday..Sampai je opis..perkara pertama aku wat download photo coklat..Pastu terus cari contact no..Dalam kul 10am..aku call econsave wat komplen..Tapi econsave kata tak boleh wat apa-apa sbb dia hanya penjual tapi dia kata dia akan panjangkan komplen aku pada pembekal..
Petang tu pihak pembekal call kata nak beri ganti rugi dgn replace coklat yg lebih mahal lagi..Tapi terus terang aku kata..tekak aku dah loya nak makan coklat lebih-lebih lagi coklat keluaran kilang dia..Heheheheh
Dan sekarang masih lagi menungu lagi keputusan tentang ganti rugi yg pihak kilang nak berikan..Hmmm..So pada korang..Berhati-hati kalau nak beli coklat...huhuhuh..

0 comments on "Coklat Berulat..."