Pengikut Saya

Tuesday, July 14, 2009

Hujung Minggu






Fuhhh..Berabuk betul blog aku nie..muhehehhe..lama sunguh tak update...bukan tak mau update...tapi masa tu yg tak brp kasi aku nak jengah-jengah blog aku nie..banyak cite yg nak aku kongsi..tapi tu ler..tak terlarat jari aku yg comel nie nak menari-nari waktu lunch kat opis nie..muhehehe

Apa pun hujung minggu ari tu plan nak wat sample biskut raya kantui lagi..coz diarah balik kampung dgn segera...Bukan sbb apa..sbb buah-buahan dah masuk ranum sampai tak terlayan dek mak dgn adik-adik..

Awal bulan ari tu ada gak aku balik petik rambutan...penuh satu bonet keta angkut balik buah rambutan..ingat nak balik 18/7 nnt coz tgg pulasan masak..Rerupanya tak sampai 18/7 dia dah start masak..

Kebetulan lak aku mmg dah plan tak Sabtu nak wat gerak gempur kat rumah...nak kemas segala..nak lap segala so Ahad aku dah tak pandang benda lain selain wat sample kuih raya..Tapi rerupanya terpaksa cancel gak coz dh dipujuk rayu balik kampung..siap mak aku kata..duit minyak + tol di tanggung segala....muhehehhe..Nasib baik ler kg aku dekat..Lalu tol 45minit jerk..Klu ikut jalan biasa dlm 1jam lebih arr..

Sampai kat Benut..Naza suruh aku drive terus ke kebun..tak yah singgah rumah dulu...Ngam-ngam kul 4.30pm aku dh sampai kebun..Eh..Iman lak tido..So nampak gayanya ayah iman jerk arr yg kena wat gerak gempur kat kebun..aku just dok dlm keta sambil snap pic sana sini..muhehehehehhe

Dlm kul 6.00pm aku balik rumah mak aku..erk..penuh rambutan daaaa..Pulasan ada ler skit..tak ambik banyak..Mak aku lak dh pepening lalat tengok buah banyak sangat..Yg syok iman arr..tukang packing..

Dekat sebulan gak menghadap rezeki buah nie..Awal bulan June ari tu Durian..Tengah bulan june Rambutan sampai ler la nie..Next week rezeki Pulasan lak..Nyum..Nyum..

Jom petik buahhhhhhhhhh...

0 comments:

Tuesday, July 14, 2009

Hujung Minggu

Posted by Umi Irdina at 12:03 PM





Fuhhh..Berabuk betul blog aku nie..muhehehhe..lama sunguh tak update...bukan tak mau update...tapi masa tu yg tak brp kasi aku nak jengah-jengah blog aku nie..banyak cite yg nak aku kongsi..tapi tu ler..tak terlarat jari aku yg comel nie nak menari-nari waktu lunch kat opis nie..muhehehe

Apa pun hujung minggu ari tu plan nak wat sample biskut raya kantui lagi..coz diarah balik kampung dgn segera...Bukan sbb apa..sbb buah-buahan dah masuk ranum sampai tak terlayan dek mak dgn adik-adik..

Awal bulan ari tu ada gak aku balik petik rambutan...penuh satu bonet keta angkut balik buah rambutan..ingat nak balik 18/7 nnt coz tgg pulasan masak..Rerupanya tak sampai 18/7 dia dah start masak..

Kebetulan lak aku mmg dah plan tak Sabtu nak wat gerak gempur kat rumah...nak kemas segala..nak lap segala so Ahad aku dah tak pandang benda lain selain wat sample kuih raya..Tapi rerupanya terpaksa cancel gak coz dh dipujuk rayu balik kampung..siap mak aku kata..duit minyak + tol di tanggung segala....muhehehhe..Nasib baik ler kg aku dekat..Lalu tol 45minit jerk..Klu ikut jalan biasa dlm 1jam lebih arr..

Sampai kat Benut..Naza suruh aku drive terus ke kebun..tak yah singgah rumah dulu...Ngam-ngam kul 4.30pm aku dh sampai kebun..Eh..Iman lak tido..So nampak gayanya ayah iman jerk arr yg kena wat gerak gempur kat kebun..aku just dok dlm keta sambil snap pic sana sini..muhehehehehhe

Dlm kul 6.00pm aku balik rumah mak aku..erk..penuh rambutan daaaa..Pulasan ada ler skit..tak ambik banyak..Mak aku lak dh pepening lalat tengok buah banyak sangat..Yg syok iman arr..tukang packing..

Dekat sebulan gak menghadap rezeki buah nie..Awal bulan June ari tu Durian..Tengah bulan june Rambutan sampai ler la nie..Next week rezeki Pulasan lak..Nyum..Nyum..

Jom petik buahhhhhhhhhh...

0 comments on "Hujung Minggu"