Pengikut Saya

Wednesday, February 10, 2010

Salam...


Salam...


Aduhai..Lamanya tak berupdate blog ku...Nape tah..Mood "M" bebetul wat aku jarang nak menjengah blog..Klu online pun sekadar utk update FB & layan games..nak bercerita..aduh..malasnya nak memulakan...Hehehhehe
2010..sekejap je masa berlalu..Makin bertambah umurku..tapi masih lagi dlm angka 2+...hehehhe..Awal tahun 2010..aku mood utk menjadi bos semakin berkobar-kobar..Rasanya dh tak tertahan lagi nak duk makan gaji..Kebetulan pula..Opis akan berpindah ke Plentong..Aduh...jauhnya..dengan gaji yg tak seberapa..cukup ke nnt untuk berulang kesana..Aku pulak insyallah awal June nnt akan berpindah ke Nusa Indah Gelang Patah..Hmm..Nampak gayanya..la nie kena start dari sekarang..
Untuk memulakan langkah menjadi bos..pertengahan January aku dh mula menghantar sample produk dr Dapur Iman..Sample cheese tart & muffin..Alhamdulilah sambutan mmg mengalakan..Suka sangat hati nie..nampaknya dh ada peluang utk meluaskan produk Dapur Iman..Order pun tak putus-putus lagi..mmg syukur sesangat..
Rancak melayan tempahan cheese tart..tetiba ada yg request meminta kek coklat kukus..Resepi dah ada..tapi rasanya resepi yg ada tu dh selalu sangat rasa..so jejalan di google mencari resepi baru...Terjumpa jugalah satu resepi yg simple....tengok drp resepi mcm nampak sedap..Teruja nak mencuba..tapi bila mencuba hasilnya tak menjadi..Huhuhuhu..Kena call pejabat aduan nie..muhehehe..jangan tak tau...aku ada pejabat aduan tau bila mencuba memana resepi tapi tak menjadi..Kak Ct le jadi opis aduan aku..aku pass resepi tu pada Kak Ct..Erk..Dia wat jadi lah pulak..Huhuhuhuhu..Untuk Customer yg ode tu..aku watkan resepi Kek kukus biasa je..Pendek cite..aku wat sampai 5 kali resepi tu tapi hasilnya still tak jadi..Kenyang gaklah tong sampah umah aku makan kek coklat bantat tetiap hari..Masuk aduanan yg ke 6 baru aku pass..Yehaaaaaaaa...Dan la nie alhamdulilah Kek CMC Kukus aku juga mendapat sambutan yg banyak..
La nie rutin hidup aku lepas punch out drp HCMM aku terus punch card in ke pejabat Dapur Iman melayan tempahan cheese tart & kek kukus cmc..Walaupun penat seharian dia pejabat tapi demi minat & niat untuk menambah pendapatan aku gigihkan & kuatkan semangat untuk semua nie..Semoga Allah memakbulkan doa aku untuk menjadi BOS..Amin..hehhehe

0 comments:

Wednesday, February 10, 2010

Salam...

Posted by Umi Irdina at 11:55 AM

Salam...


Aduhai..Lamanya tak berupdate blog ku...Nape tah..Mood "M" bebetul wat aku jarang nak menjengah blog..Klu online pun sekadar utk update FB & layan games..nak bercerita..aduh..malasnya nak memulakan...Hehehhehe
2010..sekejap je masa berlalu..Makin bertambah umurku..tapi masih lagi dlm angka 2+...hehehhe..Awal tahun 2010..aku mood utk menjadi bos semakin berkobar-kobar..Rasanya dh tak tertahan lagi nak duk makan gaji..Kebetulan pula..Opis akan berpindah ke Plentong..Aduh...jauhnya..dengan gaji yg tak seberapa..cukup ke nnt untuk berulang kesana..Aku pulak insyallah awal June nnt akan berpindah ke Nusa Indah Gelang Patah..Hmm..Nampak gayanya..la nie kena start dari sekarang..
Untuk memulakan langkah menjadi bos..pertengahan January aku dh mula menghantar sample produk dr Dapur Iman..Sample cheese tart & muffin..Alhamdulilah sambutan mmg mengalakan..Suka sangat hati nie..nampaknya dh ada peluang utk meluaskan produk Dapur Iman..Order pun tak putus-putus lagi..mmg syukur sesangat..
Rancak melayan tempahan cheese tart..tetiba ada yg request meminta kek coklat kukus..Resepi dah ada..tapi rasanya resepi yg ada tu dh selalu sangat rasa..so jejalan di google mencari resepi baru...Terjumpa jugalah satu resepi yg simple....tengok drp resepi mcm nampak sedap..Teruja nak mencuba..tapi bila mencuba hasilnya tak menjadi..Huhuhuhu..Kena call pejabat aduan nie..muhehehe..jangan tak tau...aku ada pejabat aduan tau bila mencuba memana resepi tapi tak menjadi..Kak Ct le jadi opis aduan aku..aku pass resepi tu pada Kak Ct..Erk..Dia wat jadi lah pulak..Huhuhuhuhu..Untuk Customer yg ode tu..aku watkan resepi Kek kukus biasa je..Pendek cite..aku wat sampai 5 kali resepi tu tapi hasilnya still tak jadi..Kenyang gaklah tong sampah umah aku makan kek coklat bantat tetiap hari..Masuk aduanan yg ke 6 baru aku pass..Yehaaaaaaaa...Dan la nie alhamdulilah Kek CMC Kukus aku juga mendapat sambutan yg banyak..
La nie rutin hidup aku lepas punch out drp HCMM aku terus punch card in ke pejabat Dapur Iman melayan tempahan cheese tart & kek kukus cmc..Walaupun penat seharian dia pejabat tapi demi minat & niat untuk menambah pendapatan aku gigihkan & kuatkan semangat untuk semua nie..Semoga Allah memakbulkan doa aku untuk menjadi BOS..Amin..hehhehe

0 comments on "Salam..."